С 22 стъпки по пътя започва първата от поредицата авторски

...
 С 22 стъпки по пътя започва първата от поредицата авторски
Коментари Харесай

С 22 стъпки по пътя Цветелина Русалиева провокира да открием баланса тяло-ум-душа

 С " 22 стъпки по пътя " стартира първата от поредицата авторски изложения на  Цветелина Русалиева включени в общия живописен план " Пътуване във времето ".

 

      Единствено почитателят на изобразителното изкуство би могъл да оцени по достолепие до каква степен четката и палитрата са били задоволителни, с цел да пренесат на платно прочувствените прекарвания на художничката.

 

      Стремежът на основателката и създател на въпросния живописен план е да концентрира вниманието на посетителите върху непреходните стойности, върху фундаменталните духовно-естетически правила, с помощта на които Човекът - без значение от неговата културна и религиозна принадлежност, е успявал да живее в унисон с ритъма на своето време и да твори хубост.

 

     Цялата поредност изложения е плод на креативен превъплъщения на художничката, съумяла да запази в себе си мемоари за различен мирис и темп в далечни земи, за антични архитектурни монументи и реликви, за витаеща тайнственост.

 

     Възможно е тези " 22 стъпки по пътя " да предизвикат забързания наш съвременник да забави крачка и току виж разкрил салдото " тяло-ум-душа ", си спомни, че едни от най-красивите прекарвания са паралелно до него - стига да отвори необятно очи.

     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР